Hasselbackan perunat

G
4 annosta

Valmistusohje

6-8 tasakokoista perunaa
2-3 rkl voita tai margariinia
ripaus suolaa
1 dl juustoraastetta
½ dl (gluteenittomia) korppujauhoja

  1. Leikkaa kuoritut perunat melkein pohjaan saakka ohuiksi viipaleiksi. Viipalointia helpottaa, jos laitat perunan puukauhaan, jossa se pysyy hyvin paikoillaan ja pohja jää ehjäksi.
  2. Nosta perunat uunivuokaan viipaloitu puoli ylöspäin. Voitele ne voisulalla tai pane voinokare jokaisen päälle.
  3. Paista 225°C:ssa noin puoli tuntia.
  4. Ota perunat uunista ja voitele niitä jälleen rasvalla ja ripottele pinnalle hiukan suolaa, juustoraastetta ja korppujauhoja.
  5. Pane ne takaisin uuniin ja anna niiden paistua kypsiksi, noin 20-30 minuuttia.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.44 kg CO2 ekv
  • Energia 205 kcal/annos
  • Rasva 9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Proteiini 5.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27 g
  • Sokerit 1.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Natrium 408.2 mg
  • Kalsium 102.1 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 10.5 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus