Valmistusohje

noin 800 g perunoita
2 rkl oliiviöljyä
½–1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
tuoreita tai kuivattuja yrttejä, kuten timjamia tai rosmariinia

  1. Pese ja harjaa perunat puhtaiksi.
  2. Paista perunoita  uunissa 175°C noin 25–30 minuuttia perunoiden koon mukaan.
    Voit myös keittää perunat vedessä kypsiksi.
  3. Ota perunat uunista ja anna jäähtyä hetki.
    Riko perunat painamalla niitä reilun kokoisella lasin, pullon tai kulhon pohjalla.
  4. Sivele perunoiden pintaa oliiviöljyä.
  5. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria.
  6. Paista uunissa 225°C 10–15 minuuttia tai kunnes perunoiden pinta on rapea.

Vinkki: Voit käyttää myös ylijääneitä keitettyjä perunoita.
Jatka silloin kohdasta 2, perunoiden rikkomisesta.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 190 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 17.2 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 16.4 mg
  • Natrium 292.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Sokerit 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.5 g
  • Proteiini 3.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Rasva 7.1 g
Jaa sivu