Silkkaa hapatusta -verkkoruokakurssi

Hapattaminen on huippu juttu! Hapattaminen on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin. Kurssilla laitamme hapankaalin,  kimchin ja kauden hapanvihannekset fermentoitumaan käymme perusteellisesti läpi mitä kasvisten hapattamisesta tulee tietää. Kurssilla käytetään kalakastiketta, jonka voit halutessasi korvata soijakastikkeella. Kimchiin käytettävää korealaista chilijauhetta (gochugaru) saa isommista marketeista ja aasialaisiin ruoka-aineisiin erikoistuneista kaupoista.

Kotitarveviljely – ketjukoulutus

Oletko kiinnostunut hyötykasvien viljelystä ja oman ruoan kasvatuksesta, eli kotitarveviljelystä? Tule oppimaan miten perustat omat viljelmät. Saat myös kasvikohtaiset viljelyohjeet ja opit luonnonmukaiset viljelytavat sekä kompostoinnin. Koulutuksen jälkeen osaat opettaa taitosi eteenpäin ja järjestää aiheesta marttaillan. Verkkokoulutus Martta-akatemiassa soveltuu kaikille kotipuutarhan hoidosta kiinnostuneille martoille, jotka haluavat oppia uutta ja jakaa osaamistaan. Lisätietoa koulutuksesta Ajankohdan voit

Parsaa ja perunaa – PERUTTU

Kevään ja alkukesän odotetuimmat tulokkaat ovat täällä! Kun parsa ja varhaisperuna ilmestyvät myyntitiskeille, tiedämme, että kesäsesonki herkkuineen ovat edessä. Ne ovat monikäyttöisiä ja terveellisiä raaka-aineita ja innostavat valmistamaan ruokapöydän klassikkoja, mutta myös kokeilemaan jotain aivan uutta! Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään 11.5.2021 klo 17-19. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan,

Villiyrttejä lautasella – PERUTTU

Valmistamme luonnonkasveista koko menun alkudrinkistä jälkiruokaan. Ruoanvalmistuksessa tutuiksi tulevat kulloisenkin päivän saaliin mukaan vaihtelevasti esimerkiksi voikukat, poimulehdet, siankärsämö, nokkonen, horsma, vuohenputki ja käenkaali. Kurssilla annetaan myös vinkkejä villivihannesten keräämiseen ja käsittelyyn. Kurssi järjestetään tiistaina 25.5.2021 klo 17–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet

Kasvisten fermentointi – Hauskaa hapatusta!

Hapattaminen on huippu juttu! Hapattaminen on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin ja jokainen pääsee valmistamaan oman hapankaalin kotiin vietäväksi. Myös kimchin ja jogurtin valmistus tulevat tutuiksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 26.10.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40

Parasta arkiruokaa 1: Mausteiden maailma

Haluatko saada uusia ideoita arjen ruoanlaittoon ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla perehdytään erityisesti maustamisen saloihin. Opit käyttämään sekä kuivattuja että tuoreita mausteita monipuolisesti. Kurssilla valmistetaan nopeita ja edullisia arkiruokia, joissa maut ovat kohdallaan. Kurssilla saat vinkkejä arjen ruoanlaiton helpottamiseksi, ja opit lisää erilaisista raaka-aineista sekä ruoanlaiton perustekniikoista. Kurssi järjestetään maanantaina 21.9.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään

Georgialaista kasvisruokaa

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssin kaikki ruoat sopivat lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön! Kurssi järjestetään maanantaina 14.9.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Salaatteja syksyyn

Syksyn maukkaimmat salaatit löytyvät tältä kurssilta! Ruokaisat ja lisukesalaatit pääsevät pääosaan, kun käyttöön otetaan kaikki syksyn paras sato. Huom! Kurssi on erilainen kuin kevään salaattikurssi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 4.11.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen

Parasta arkiruokaa 2: Parhaat kalaruoat

Haluatko saada uusia ideoita arjen ruoanlaittoon ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla opitaan valmistamaan erilaisia kalaruokia käyttäen sekä tuoretta kotimaista kalaa että  pakaste- ja säilyketuotteita. Opit valmistamaan terveellisiä, herkullisia ja nopeita kalaruokia. Kurssilla saat vinkkejä arjen ruoanlaiton helpottamiseksi. Opit lisää ruoanlaiton perustekniikoista, erilaisista raaka-aineista ja maustamisesta. Kurssi järjestetään maanantaina 12.10.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa,

Parasta arkiruokaa 3: Parhaat vegeruoat- TÄYNNÄ

Haluatko saada uusia ideoita arjen ruoanlaittoon ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla opitaan valmistamaan helppoja, edullisia, nopeita koko perheelle maistuvia kasvisruokia. Kurssilla valmistetaan herkullinen ateriakokonaisuus, pääroolissa erilaiset kasvikset ja kasviproteiinit. Kurssilla saat vinkkejä arjen ruoanlaiton helpottamiseksi. Opit lisää ruoanlaiton perustekniikoista, erilaisista raaka-aineista ja maustamisesta. Kurssi järjestetään maanantaina 16.11.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.