|

Mediamarttoja koulutuksessa Kuopiossa

Olipa mahtava lauantai! Kävin Kuopiossa mediamarttailemassa kotisivuvastaavien koulutuksessa. Kuten kuvasta näkyy – koulutuksessa oli marttoja Marttalan täydeltä!

Marttaliitto ja Savon Martat järjestivät mediakoulutuksen mediamartoille sekä marttayhdistysten nettisivuista vastaaville. Koulutuspäivän aiheita olivat viestintä, sisällöt sekä marttayhdistyssivujen ja tieto-taidon päivittäminen ajantasalle – yhtenäisen mallin mukaisesti.

Kouluttajamme Suski (Susanne Ranta-Kiiski) Marttaliitosta sai meidät nettisivujen päivityksen pauloihin kertomalla mm. kuinka tehdään alasivu, luodaan kuvagalleria ja linkitetään video yhdistyssivuille. Mediamarttailu on ihanan koukuttavaa!

Koulutuksessa tapasin marttoja Savon Marttojen yhdistyksistä: Niiralan Martoista, Hiltulanlahden Martoista, Kankaan Martoista, Säviän Martoista, Rannankylän Martoista, Vuorelan Martoista, Pitkälahden Martoista, Vehmasmäen Martoista, Männistön Martoista, Kuopion Marttayhdistyksestä, Saaristo Martoista, Könönpellon Martoista, Varkauden Marttayhdistyksestä, Maaningan Martoista, Puurtilan Martoista, Leppävirran Martat, Nerohvirta-Kotikylän Martoista, Karttulan Martoista, Suonenjoen Martoista ja Rieponlahden Marttayhdistyksestä. Toivottavasti sain esittelykierroksen aikana kirjoitettua kaikki marttayhdistykset ylös. Jos joku yhdistys jäi listasta pois, niin kirjoittakaa kommentiksi tähän blogipäivitykseen 🙂

Yhdistyssivujen ylläpitäminen ja päivittäminen ei ole vaikeaa, kun opettelee asioita pala kerrallaan. Jokainen yhdistys tekee yhdistyssivujaan resurssiensa mukaan. Tärkeintä on, että sivut palvelevat yhdistyksen nykyisiä ja tulevia jäseniä. Tiedon yhdistyksen toiminnasta tulee löytyä helposti ja sivuilla on hyvä olla esimerkiksi kuvia sekä videoita tapahtumista yhdistyssivujen elävöittämiseksi.

Asiaa ja käsitteitä tuli koulutuksessa paljon, mutta asia kerrallaan ja ohjeita kohta kohdalta seuraten yhdistyssivun päivittäminen onnistuu.

Koulutuspäivän päätteeksi Savon Marttojen toiminnanjohtaja Anne sanoi, että olemme jokainen ansainneet taputukset aktiivisesta osallistumisesta ja hienosta mediakoulutuspäivästä. Kiitos Suski, Anne ja Savon Martat!

Olisiko tämä mediamarttailu se sinun marttajuttusi? Haluaisitko olla nettimartta ja päivittää yhdistyksen sivuja vaikkapa yhdessä toisen martan kanssa? Jos olet jo martta, niin juttele asiasta omassa yhdistyksessäsi. Sinä, joka et vielä ole martta, ota yhteyttä alueesi marttayhdistykseen. Marttayhdistykset löydät TÄSTÄ.

Vinkki kaikille pohjoissavolaisille yhdistyksille:

Mediakoulutuksen alussa Sakke Pohjois-Savon järjestöyhteistyö kehittämishankeen järjestökoordinaattori Henna kävi kertomassa pohjoissavolaiset.fi -sivustosta. Yhdistykset voivat sivustolla tehdä omaa toimintaansa näkyväksi maksutta ilmoittamalla sivustolla esim. koulutuksista, harjoittelupaikoista, vapaaehtoistyöstä, hankkeista ja…

vuokrattavista tiloista – sivustoon tutustuessani huomasin, että tätä martat olivatkin jo hyödyntäneet. Hyvä Savon Martat!

Pohjoissavolaiset.fi sivustolle pääset TÄSTÄ.

Kuva Savon Marttojen sivuilta.