Itä-Hämeen kv-martta Katri Jaronen Keski-Lahden Martoista toimii yhteyshenkilönä kv-toiminnassa Itä-Hämeessä. Hänen yhteystietonsa on Katri Jaronen, puh. 050 5230446.

Piirin hallitus suosittaa yhdistyksiä korvaamaan vapaaehtoisten matkakustannukset ja muut kustannukset, kun he pyytävät vapaaehtoisia tilaisuuksiinsa kertomaan Marttojen kansainvälisestä toiminnasta.

Martat on Suomen pisimpään yhtäjaksoisesti kehitysyhteistyötä tehnyt naisjärjestö. Yhteistyön suunnittelu käynnistyi 1970-luvulla ja ensimmäinen hanke Keniassa vuonna 1980. Nykyisin tuemme etiopialaista vammaisjärjestö EWDNA:a sen puolustaessa vammaisten naisten oikeuksia. Järjestämme myös kotitaloustyöpajoja vammaisille naisille Addis Abeban ja Adaman alueilla. Suomalaisena asiantuntijaorganisaationa mukana on Kynnys ry.

Yhdessä Väestöliiton ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa vaikutamme Malawin maaseudulla tyttöjen koulunkäynnin lisääntymiseksi ja seksuaalisen ja muun sukupuolittuneen väkivallan ennalta ehkäisemiseksi. Maaseudun naisryhmät saavat yhteistyön kautta koulutusta ja starttirahaa omiin elinkeinoihinsa. Näin tytöt voidaan pitää koulussa. Jokaisella nuorella on oikeus turvalliseen kouluympäristöön.

Lue tästä lisää järjestömme kansainvälisestä toiminnasta.