Valmistusohje

7 dl maitoa tai kasvijuomaa
3 kananmunaa
3,5 dl gluteenittomia karkeita jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 mm suolaa
1 annos lehtikaalipestoa
1 rasia kirsikkatomaatteja
100 g metsäsieniä (esim. kantarellejä, mustatorvisieniä tai suppil vahveroita)
50 g voimakasta juustoraastetta (esim. parmesaania)
(rucolaa)

  1. Sekoita vispilällä kulhossa munat ja maito. Yhdistä kuivat a neet keskenään.
  2. Lisää kuivat aineet munamaitoon ja anna taikinan tekeytyä
    noin 20–30 minuuttia.
  3. Valmista pesto ja pilko tomaatit.
  4. Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Esipaista pannukakkua 3 minuuttia.
  5. Lisää pannukakun päälle pilkotut tomaatit, sienet, pestonokareita sekä juustoraaste. Paista 225 asteessa uunissa vielä noin
    20–25 minuuttia, kunnes pannukakku on saanut kauniin kullanruskean pinnan. Varo paistamasta liikaa, ettei pesto pala pinnalle.
  6. Tarjoile halutessasi tuoreen
    rucolan kera.

VINKKI: Saat pannukakusta maidottoman, kun käytät taikinaan
kasvijuomaa ja vaihdat parmesaanin joko kasvirasvavalmisteeseen
tai oluthiivahiutaleisiin. Ripottele hiutaleita pannukakun päälle ennen
paistoa juustoista makua tuomaan.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 158 kcal/annos
  • Rasva 6.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.1 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Natrium 211.9 mg
  • Kalsium 53 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 3.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*