Valmistusohje

1 dl pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä tai kuorittuja manteleita
2 valkosipulinkynttä
100 g lehtikaalia
100 g basilikaa
0,5 dl sitruunanmehua
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

  1. Paahda siemeniä kuivalla pannulla hetken ajan.
  2. Pese lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä isot ruodot.
  3. Hienonna siemenet ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa. Lisää vähitellen mustapippuri, suola, lehtikaalin lehdet ja basilika. Lisää joukkoon sitruuna ja oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 169 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 19.5 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 38.3 mg
  • Natrium 21.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.3 g
  • Proteiini 2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Rasva 17.6 g