Lehtikaalipesto
-
Avainsanat:
- Dipit ja marinadit
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
Valmistusohje
1 dl pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä tai kuorittuja manteleita
2 valkosipulinkynttä
100 g lehtikaalia
100 g basilikaa
0,5 dl sitruunanmehua
1 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
- Paahda siemeniä kuivalla pannulla hetken ajan.
- Pese lehtikaalin lehdet ja poista lehdistä isot ruodot.
- Hienonna siemenet ja valkosipulinkynnet monitoimikoneessa. Lisää vähitellen mustapippuri, suola, lehtikaalin lehdet ja basilika. Lisää joukkoon sitruuna ja oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 19.5 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 38.3 mg
- Natrium 21.4 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.3 g
- Proteiini 2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Rasva 17.6 g
Ainesosat
-
65 gpinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä tai kuorittuja manteleita
-
0.25 kplvalkosipulia (2 kynttä)
-
100 glehtikaalia
-
100 gbasilikaa
-
50 gsitruunamehua (0,5 dl)
-
7 rkloliiviöljyä (1 dl)
-
1 ripaussuolaa
-
1 ripausmustapippuria