Käy katsomassa YouTubessa Martat TV:n siivousvideoita

Onko puserossasi tahra? Miten laminaattilattia pitää pestä? Miksi pyykinpesukone haisee? Näihin ja moniin muihin kodinhoitoon liittyviin kysymyksiin löydät vastauksia kodinhoito-sivustolta.
Kodeissa tehdään paljon erilaisia kotitöitä; siivotaan, pestään pyykkiä, käydään kaupassa, nikkaroidaan ja hoidetaan lapsia. Miehet ovat lisänneet kotitöiden tekemistä, mutta silti arkista pyykkikoria ja vessaharjaa käyttää yhä edelleen nainen. Naiset siivoavat 36 minuuttia ja miehet 17 minuuttia. Pyykkiä naiset pesevät päivittäin 16 minuuttia ja miehet 2 minuuttia.
 
Jos pyykinpesu tai siivous on kokonaan tai osittain mysteeri tai jos haluat tietoa kodinkoneiden valinnasta ja hoidosta, lue marttojen vinkit

Kursseja arjen askareisiin

Marttapiirit eri puolilla Suomea järjestävät kodinhoitoon liittyviä kursseja ja tapahtumia. Osallistu yksin tai ystävien kanssa. Kysy lisää piireistä.


Kodinhoito-teeman tapahtumia marttapiireissä

25.10.2016 | Kauha & Kukkaro: Hoida kotiasi - voi paremmin, Mikkeli

Hengitysliiton korjausneuvoja Teppo Siponkoski, maksuton luento, avoin tilaisuus kaikille, tervetuloa!

25.10.2016 | 25.10. Kauha & kukkaro-luento: Huolla kotiasi, voi paremmin, Tampere

Luennolla perehdymme mm. sisäilmaongelmien yleisimpiin syihin ja miten sisäilmaongelmia voi ennaltaehkäistä. Asiantuntijana Hengitysliitosta Timo Kujala.

01.11.2016 | 1.11. Huolla kotiasi - voi paremmin -luento, Hämeenlinna

Sisäilma-asiantuntija Kirsi Säkkinen Hengitysliitosta kertoo hyvään sisäilmaan vaikuttavista tekijöistä ja ongelmista sekä opastaa miten ongelmatilanteissa toimitaan.

02.11.2016 | Kodin siivous sujuvaksi 2.11., Helsinki

Tällä kurssilla löydämme ratkaisuja ja vinkkejä siihen, miten kodin siivouksen saa hoidettua vähemmällä stressillä ja keveämmillä konsteilla isoäidin ekosiivousniksejä unohtamatta. Illan aikana pääsee myös käytännön askareiden pariin ja lopuksi nautitaan siivouskahvit.