Käy katsomassa YouTubessa Martat TV:n siivousvideoita

Onko puserossasi tahra? Miten laminaattilattia pitää pestä? Miksi pyykinpesukone haisee? Näihin ja moniin muihin kodinhoitoon liittyviin kysymyksiin löydät vastauksia kodinhoito-sivustolta.
Kodeissa tehdään paljon erilaisia kotitöitä; siivotaan, pestään pyykkiä, käydään kaupassa, nikkaroidaan ja hoidetaan lapsia. Miehet ovat lisänneet kotitöiden tekemistä, mutta silti arkista pyykkikoria ja vessaharjaa käyttää yhä edelleen nainen. Naiset siivoavat 36 minuuttia ja miehet 17 minuuttia. Pyykkiä naiset pesevät päivittäin 16 minuuttia ja miehet 2 minuuttia.
 
Jos pyykinpesu tai siivous on kokonaan tai osittain mysteeri tai jos haluat tietoa kodinkoneiden valinnasta ja hoidosta, lue marttojen vinkit

Kursseja arjen askareisiin

Marttapiirit eri puolilla Suomea järjestävät kodinhoitoon liittyviä kursseja ja tapahtumia. Osallistu yksin tai ystävien kanssa. Kysy lisää piireistä.


Kodinhoito-teeman tapahtumia marttapiireissä

25.10.2016 | 25.10. Kauha & kukkaro-luento: Huolla kotiasi, voi paremmin, Tampere

TULE MUKAAN KESKUSTELUTILAISUUTEEN!
Tiedätkö, että voit itse parantaa kotisi sisäilmaa varmistamalla riittävän ilmanvaihdon, huolehtimalla kodin oikeasta sisälämpötilasta ja siivoamalla säännöllisesti sekä tekemällä oikea-aikaisia korjauksia.

25.10.2016 | Kauha & Kukkaro: Hoida kotiasi - voi paremmin, Mikkeli

Hengitysliiton korjausneuvoja Teppo Siponkoski, maksuton luento, avoin tilaisuus kaikille, tervetuloa!

25.10.2016 | Kauha&Kukkaro - Huolla kotiasi, voi paremmin!, Seinäjoki

Martat järjestävät yhdessä Hengitysliiton kanssa valtakunnallisen tapahtumasarjan kodin huoltamiseen, hyvään sisäilmaan ja hyvinvointiin liittyen. Meidän piirin alueella tapahtuma on Seinäjoen kaupunginkirjastossa. Hengitysliiton luento on klo 17-18. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus tutustua ympäristöystävällisiin ja allergisille sopiviin siivousvälineisiin ja tarvikkeisiin. Arvontaa. Tervetuloa!

27.10.2016 | 27.10. Kauha & Kukkaro: Huolla kotiasi - voi paremmin, Lappeenranta

Kuinka voin vaikuttaa kodin huollolla puhtaaseen sisäilmaan ja kodin viihtyisyyteen

01.11.2016 | 1.11. Huolla kotiasi - voi paremmin -luento, Hämeenlinna

Sisäilma-asiantuntija Kirsi Säkkinen Hengitysliitosta kertoo hyvään sisäilmaan vaikuttavista tekijöistä ja ongelmista sekä opastaa miten ongelmatilanteissa toimitaan.

02.11.2016 | Kodin siivous sujuvaksi 2.11., Helsinki

Tällä kurssilla löydämme ratkaisuja ja vinkkejä siihen, miten kodin siivouksen saa hoidettua vähemmällä stressillä ja keveämmillä konsteilla isoäidin ekosiivousniksejä unohtamatta. Illan aikana pääsee myös käytännön askareiden pariin ja lopuksi nautitaan siivouskahvit.