Instagramin livelähetykset
Livelähetys on mukava tapa oppia uutta. Marttojen suorissa lähetyksissä viihdyt, opit uutta ja saat Marttojen pitkällä kokemuksella kertyneet vinkit. Alla olevasta listasta löydät tiedot tulevista lähetyksistä sekä linkit tallenteisiin.
- Lähetykset Instagramin marttailu -tililtä kerran kuukaudessa torstaisin klo 11 alkaen. Siirry Marttailu -sivulle tästä.
- Kaikki lähetykset löytyvät jälkikäteen myös tallenteena. Löydät tallenteet kätevästi alla olevien linkkien avulla.
Kevään 2023 lähetykset
17.8.2023 | Sadonkorjuu ja säilöntä Marttaliiton Kehittämispäälikkö Taru Karonen vierailee palstaviljelijä Irmeli Ylitalon palstalla Helsingin Suutarilassa. Livessä selvitetään mitkä kesän istutuksista on tuottaneet satoa ja miten syntynyttä satoa voisi hyödyntää kotikeittiössä. Entäpä, jos satoa tulee runsaasti? Tule Marttailu-liveen kuulolle kuulemaan vinkit myös siihen, miten kesän makuja voisi säilöä talven varalle. Katso lähetys täällä (linkki vie Marttailu-Instagramiin) |
14.9.2023 | Tunnista rouskuja Vuoden 2023 sieneksi on valittu haaparousku. Rouskujen suvussa on monia hyviä ruokasieniä. Tutustumme metsästä sen hetkisiin löydettäviin rouskuihin, tuntomerkkeihin ja mahdollisiin näköislajeihin sekä minkälaisesta maastosta rouskuja kannattaa etsiä. Tule liveen kuulemaan Pohjois-Karjalan Marttojen vinkit! Katso lähetys täällä (linkki vie Marttailu-Instagramiin) |
12.10.2023 | Pavut, palkokasvit arkiruoanlaitossa
Miten tutustua papuihin ja muihin palkokasveihin ja lisätä niiden käyttöä arkiruokailussa? Vinkit herkullisiin papuruokiin saat livestä, jota lähetetään Pohjois-Karjalasta. |
16.11.2023 | Usein kysytyt kysymykset säilyvyydestä Voiko viikon vanhaa maitoa juoda? Kauanko itse tehdyt pikkelsit säilyvät? Tule liveen kuulemaan Marttojen vinkit elintarvikkeiden säilytykseen ja säilyvyyteen. |
14.12.2023 | Juuresvinkit joulupöytään Nyt valmistetaan juureksista suussa sulavaa jouluruokaa. Asiantuntijana Marttaliiton kehittämispäälikkö Taru Karonen ja kotitalousasiantuntija Niina Silander. |
Linkit aiempiin Facebook-livelähetyksiin
Kaikki lähetykset löytyvät tallenteena. Voit katsella menneitä Facebooklivejä täällä, tai klikata alempana olevasta listasta haluamaasi tallennetta.
Kevät 2023
19.1.2023 | Kodissa paras – mutta millaisessa? |
16.2.2023 | Talousneuvonta |
16.3.2022 | Käsitöitä kierrätysmateriaaleista |
13.4.2023 | Kotivara |
11.5.2023 | Kasvata ruokaa ruukussa |
8.6.2023 | Luonnonyrtit |
Syksy 2022
25.8.2022 | Retki sienimetsään |
8.9.2022 | Maailman suurin marttailta: sadonkorjuu |
13.10.2022 | Arjen kemikaalit |
10.11.2022 | Ryijy |
17.11.2022 | Sähkökatkoon varautuminen |
15.12.2022 | Joulun kalat |
Kevät 2022
13.1.2022 | Arjen helpot karjalaiset ruokaohjeet |
24.1.2022 | Riistaa lautaselle |
10.2.2022 | Pakasteet ja pakastimen sulatus |
10.3.2022 | Kansainvälinen naistenpäivä |
7.4.2022 | Mausteista makua juhla- ja arkiruokaan |
5.5.2022 | Perustetaan viljelylaatikko |
2.6.2022 | Villiinny vuohenputkesta – taltuta tomaatilla |
Syksy 2021
16.12.2021 | Leipälahja – Juuri sinulle |
9.12.2021 | Tee itse ihanat joulun ruokalahjat: osa 1, osa 2 |
25.11.2021 | Älä osta mitään – harkitsematta |
18.11.2021 | Joulun pehmeät paketit |
11.11.2021 | Isänpäivänä kokataan kalaa suolakuoressa |
4.11.2021 | Tahrat pois |
28.10.2021 | Yksi maapallo riittää |
21.10.2021 | Kurpitsa on vuoden vihannes |
14.10.2021 | Pikku-Ässät säästävät energiaa keittiössä |
7.10.2021 | Puurokuussa näkyy Marttojen kansainvälinen työ |
30.9.2021 | Syksyn sato talteen säilöen |
23.9.2021 | Juurella leivottua leipää – helposti |
16.9.2021 | Puolitetaan ruokahävikki |
9.9.2021 | Valmisruokaa tuunaten |
2.9.2021 | Suomalainen ruoka ja sienet |
26.8.2021 | Itämeripäivä |
Kevät 2021
17.6.2021 | Juhannuksen retkiherkut |
10.6.2021 | Ahomansikka |
3.6.2021 | Kylvä ja istuta kasvimaalle |
27.5.2021 | Pieni juhlabrunssi |
20.5.2021 | Ikkunat puhtaaksi |
6.5.2021 | Äitienpäivä |
29.4.2021 | Erityisruokavalioiden vappuherkut |
22.4.2021 | Yksi maapallo riittää |
15.4.2021 | Vaatteiden vaihtopäivät |
8.4.2021 | Garderobi |
26.3.2021 | Pääsiäisen ruokavinkit osa 2 |
25.3.2021 | Pääsiäisen ruokavinkit osa 1 |
18.3.2021 | Pääsiäisen askarteluvinkit |
15.3.2021 | Eväsvinkit ylioppilaskirjoituksiin |
11.3.2021 | Rasvaista ja pehmeää |
4.3.2021 | Tule mukaan Marttoihin |
25.2.2021 | Viikon ruokalistat haltuun |
18.2.2021 | Nuoren urheilijan ruokavalio |
11.2.2021 | Laskiaispullat |
4.2.2021 | Runebergin tortut |
28.1.2021 | Miksi pakkausmerkinnät: Luomutuotanto |
21.1.2021 | Yhden kattilan taktiikka |
14.1.2021 | Miksi pakkausmerkinnät: EU:n nimisuoja |
Syksy 2020
17.12.2020 | Joulun ruokalahjat |
10.12.2020 | Piparitalkoot |
3.12.2020 | Karjalanpiirakat |
26.11.2020 | Stop kertakäyttökulttuurille |
19.11.2020 | Lapsiperheen ruokailu |
12.11.2020 | Taloudellinen varautuminen |
5.11.2020 | Miksi pakkausmerkinnät? |
29.10.2020 | Aivoterveellinen ruoka |
22.10.2020 | Annos Afrikkaa |
15.10.2020 | Puurokuu |
8.10.2020 | Energiansäästö |
1.10.2020 | Korvapuustit |
24.9.2020 | Härkispannukakku |
17.9.2020 | Hävikkiviikko |
10.9.2020 | Satokauden kasvikset |
3.9.2020 | Sieniviikko |
27.8.2020 | Säilöntä kuivaamalla |
Kevät 2020
11.6.2020 | Parsa, peruna ja muut juhannusruoat |
4.6.2020 | Kesän herkut lautasella |
28.5.2020 | Perustetaan perhosbaari |
20.5.2020 | Villinä villiyrteistä |
14.5.2020 | Helppo kotiruoka |
7.5.2020 | Vinkit etämarttailuun |
30.4.2020 | Ihanat vappumunkit |
23.4.2020 | Garderobi: Harkitse, korjaa ja kierrätä vaatteita |
16.4.2020 | Miten lisätä kasviksia ruokavalioon? |