Etikkapunajuuret

G
40 annosta

Valmistusohje

2 kg punajuuria
1 1/2 l vettä
suolaa

mausteliemi:
6-8 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria (250 g)
1 rkl suolaa
10 valkopippuria
10 neilikkaa
1 kanelitanko
piparjuurilastuja
(muutama valkosipulin kynsi)

  1. Keitä pestyt punajuuret miedosti suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada kuuma vesi pois ja laske tilalle kylmää vettä. Anna juuresten jäähtyä hetki.
  2. Kuori punajuuret ja lado puhtaisiin tölkkeihin kokonaisina tai viipaleina. Lisää väleihin piparjuurilastuja ja muutama halkaistu valkosipulinkynsi.
  3. Keitä vettä, sokeria ja kangastilkkuun käärittyjä mausteita noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta vielä.
  4. Nosta maustepussi pois liemestä ja kaada liemi kuumana punajuurien päälle.
    Piparjuurilastut ja mahdolliset valkosipulin kynnet jätetään tölkkeihin makua antamaan.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.17 kg CO2 ekv
  • Energia 48 kcal/annos
  • C-vitamiini 5 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 10.3 mg
  • Natrium 258.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 9.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.6 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g