Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkosivustoa martat.fi. Saavutettavuudella tarkoitetaan sitä, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan.

Seloste on laadittu 29.8.2023.

Saavutettavuuden tila

Sivuston teknistä saavutettavuutta on parannettu keväällä 2023 saavutettavuusvaatimusten mukaisesti.

Martat.fi-sivusto täyttää teknisesti Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristössä esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA.

Saavutettavuuspuutteet ja niiden korjaaminen

Sivustolla on jonkin verran ei-saavutettavaa sisältöä, jota kehitetään saavutettavaksi. Puutteita on havaittu seuraavissa osioissa:

  • Otsikkotason hierarkia
  • Joidenkin kuvien ja videoiden puuttuvat tekstivastineet
  • Yksittäiset pdf-tiedostot

Sivuston sisällöllinen kehittäminen saavutettavuuden takaamiseksi jatkuu.  

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa palautetta sähköpostitse martat@martat.fi. Laita viestin otsikkoon ”Saavutettavuuspalaute” ja kerro viestissäsi, mistä sivusta ja millaisesta ongelmasta on kyse. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
vaihde: 0295 016 000