Haukitikkarit

G
4 annosta

Valmistusohje

100–150 g ruodotonta haukifileetä ruokailijaa kohti
suolaa
mausteita, esim. pippuria, sitruunapippuria, currya

Valmistukseen:
pitkiä grillitikkuja
voita ja öljyä

  1. Leikkaa kalafileestä pituussuunnassa 1–2 cm:n levyisiä suikaleita.
  2. Mausta ne suolalla ja pippureilla.
  3. Kiepauta suikaleet rulliksi. Ota rullasta sormilla napakka ote ja työnnä öljytty grillitikku rullan läpi.
  4. Pane pannulle tilkka öljyä ja nokare voita ja paista ”tikkareita” muutama minuutti molemmilta puolilta kypsäksi ja kauniin ruskeaksi.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Hiilijalanjälki
0.82 kg CO2 ekv
  • Energia 104 kcal/annos
  • Rasva 1.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 22.8 g
  • Natrium 635.1 mg
  • Kalsium 62.9 mg
  • Rauta 0.4 mg