Inkiväärisima
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/inkiv_risima.jpg
		
		Inkiväärisima
- 
				
					Avainsanat:
				
														
 - Gluteeniton
 - Juomat
 - Kesä
 - Kevät
 - Vappu
 
Valmistusohje
100 g tuoretta inkiväärikasvin juurta
8 l vettä
400 g sokeria
400 g fariinisokeria
1 dl hunajaa
2 sitruunaa
herneen kokoinen pala  tuorehiivaa
- Kuori inkiväärijuuri ja paloittele se kattilaan. Lisää joukkoon sokerit.
 - Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi. Lisää kattilaan kiehuvan kuuma vesi. Sekoita niin että sokerit liukenevat.
 - Lisää juomaan hunaja, puristettu sitruunan mehu ja loput vedestä kylmänä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi (+37).
 - Sekoita hiiva pieneen simatilkkaan ja lisää kattilaan
 - Peitä astia ja anna käydä huoneenlämmössä yön yli.
 - Siivilöi ja pullota puhtaisiin pulloihin, joissa on teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Korkita pullot kevyesti ja siirrä kylmään.
 - Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan. Tähän menee säilytyslämpötilasta riippuen 3-7 päivää.
 
Hiilijalanjälki / annos
							0.14							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 95 kcal
 - C-vitamiini 1.2 mg
 - Rauta 0 mg
 - Kalsium 6.7 mg
 - Natrium 2.4 mg
 - Kuitu, kokonais- 0 g
 - Sokerit 22.9 g
 - Hiilihydraatti erotuksena 23.4 g
 - Proteiini 0.1 g
 - Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
 - Rasva 0 g
 
Pääraaka-aineet
- 
								100 gInkivääri, juurakko, raaka
 - 
								80 dlVesi, vesijohtovesi
 - 
								400 gSokeri
 - 
								1 dlHunaja
 - 
								1 dlSitruunamehu
 - 
								2 gHiiva
 - 
								400 gSokeri