Italialainen leipäsalaatti eli panzanella

8 annosta

Valmistusohje

2 keltaista paprikaa
1 kesäkurpitsa
4-6 viipaletta (kuivahtanutta) maalaisleipää
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 nippu kevätsipulia
1 pkt (125 g) mozzarellaa
1 pieni purkki (100 g) mustia oliiveja
1 pieni purkki (35 g) kapriksia
öljyä paistamiseen
koristeeksi
basilikaa

kastike:
½ dl oliiviöljyä
¼ dl punaviinietikkaa
mustapippuria myllystä
(ripaus sokeria)

  1. Huuhtele ja kuivaa paprikat.
  2. Grillaa paprikat grillissä tai uunissa, kunnes niiden kuori kupruilee ja muuttuu mustaksi (noin 10 min).
  3. Laita paahdetut paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Kuori jäähtyneet paprikat, poista kanta ja siemenet. Paloittele.
  4. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja paista kauniin värisiksi.
  5. Kuutioi leivät ja paista pintaan kaunis väri.
  6. Puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi kevätsipuli ja freesaa.
  7. Laita kaikki kasvikset tajoiluastiaan. Revi tai kuutioi mozzarella ja lisää se oliivien, kapristen ja leipäkuutioiden kanssa.
  8. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  9. Kaada kastike salaattiin. Anna salaatin maustua noin puoli tuntia.
  10. Revi salaatin päälle basilikaa ennen tarjoilua.
  • Vinkki: Voit  tarjota leipäkuutiot myös erillisessä astiassa, jolloin salaatti on gluteeniton.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.61 kg CO2 ekv
  • Energia 209 kcal/annos
  • Rasva 13.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.6 g
  • Sokerit 4.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 565.6 mg
  • Kalsium 108.2 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 101.8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus