Kesäkurpitsakakku

16 annosta

Valmistusohje

3 munaa
3 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 tl muskottipähkinää
4 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
½ sitruunan kuori ja mehu
½ dl öljyä

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
50 g voita
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle: mantelirouhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon ja lisää myös kaikki muut aineet.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoiseen vuokaan.
4. Paista uunissa 200°C:ssa  35–40 minuuttia.

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Mehevän makuisen kakun saat myös korvaamalla noin puolet kesäkurpitsaraasteesta ananasmurskalla.

Hiilijalanjälki
0.34 kg CO2 ekv
  • Energia 247 kcal/annos
  • Rasva 11.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.3 g
  • Sokerit 22 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 107.4 mg
  • Kalsium 72.8 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 5.4 mg