Kotoisat kalapuikot

6 annosta

Valmistusohje

600 g kirjolohi- tai lohifileetä
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 – 3 dl pankojauhoa (Yutaka)

Paistamiseen noin 1 dl rypsiöljyä

  1. Poista kalafileestä nahka ja nypi pois ruodot.
  2. Leikkaa pitkittäin puikkomaisiksi paloiksi.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Varaa kolme syvää lautasta. Mittaa jauhot yhteen. Riko munat toiseen ja vatkaa rakenne rikki. Lisää panko kolmanteen.
  5. Pyörittele kalapalat jauhoissa, kasta munaan ja kierittele lopuksi pankoon. Käsittele kaikki kalapalat valmiiksi ennen paistamista.
  6. Kuumenna öljy pannussa ja paista kalapuikot rapeiksi ja kullanruskeiksi pannullinen kerrallaan.

Vinkki: Panko on kuorruttamiseen tarkoitettua japanilaista ”korppujauhoa”, jolla pintaan saadaan kuohkea rapeus. Voit korvata sen murskatuilla maissihiutaleilla tai korppujauhoilla. Mukaan voi sekoittaa myös parmesaaniraastetta.

Vinkki: Nosta paiston jälkeen kalapuikot alustalle, jolle olet levittänyt talouspaperia. Saat ylimääräisen rasvan pois.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.18 kg CO2 ekv
  • Energia 438 kcal/annos
  • Rasva 28.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
  • Proteiini 22.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 24.4 g
  • Sokerit 1.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Natrium 748 mg
  • Kalsium 144.8 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 0 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus