Litulaukka-tomaattisalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

noin 4 dl litulaukan lehtiä
5 tomaattia
pieni nippu ruohosipulia

Kastike:
0,75 dl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
ripaus sokeria, yrttisuolaa ja mustapippuria

1. Huuhtele nuoret litulaukanlehdet ja leikkaa suikaleiksi.
2. Viipaloi pestyt tomaatit.
3. Hienonna ruohosipuli.
4. Pane tomaattiviipaleet ja vihersilppu kerroksittain salaattimaljaan.
5. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.54 kg CO2 ekv
  • Energia 193 kcal/annos
  • Rasva 17.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
  • Proteiini 1.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.9 g
  • Sokerit 5.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 94.7 mg
  • Kalsium 64 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 51.3 mg