Nokkosnäkkäri

G
20 annosta

Valmistusohje

2 dl maissijauhoa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½–1 dl kuivattua nokkosrouhetta
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
¾ dl rypsi- tai oliiviöljyä
½ tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä

Pinnalle: seesaminsiemeniä

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
  3. Ripottele pinnalle see­saminsiemeniä.
  4. Paista uunissa 150°C:ssa  45–50 minuuttia.

    Jäähdytä ja murra sopiviksi paloiksi.
Hiilijalanjälki
0.03 kg CO2 ekv
  • Energia 111 kcal/annos
  • Rasva 8.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.1 g
  • Sokerit 0.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 60.3 mg
  • Kalsium 39.8 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 0 mg