Perunamakkara

G
25 annosta

Valmistusohje

2 kg keitettyjä perunoita
5 dl  maitoa
2 kg nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
margariinia paistamiseen
valko-, musta- ja maustepippuria
suolaa
3 valkosipulinkynttä
tarvittaessa lisää nestettä

  1. Hienonna keitetyt perunat ja lisää maito.
  2. Sekoita joukkoon liha ja mausteet.
  3. Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa ja lisää massaan. Tarkista maku.
  4. Pursota hyvin sekoitettu makkaramassa suoleen ja sido 15 – 20 cm pituisiksi makkaroiksi.
  5. Kypsennä vesihauteessa noin puoli tuntia.
  6. Pistele makkaroita kypsymisen aikana muutaman kerran.
  7. Ruskista makkarat ennen tarjoilua.
Hiilijalanjälki
0.82 kg CO2 ekv
  • Energia 256 kcal/annos
  • Rasva 15 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Proteiini 16.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.7 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 169.2 mg
  • Kalsium 38 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 5.8 mg