Raparperituoremehu

G
100 annosta

Valmistusohje

½ sangollista pestyjä ja paloiteltuja raparperin varsia
2-3 sitruunaa ja kylmää vettä
1 kg sokeria

  1. Pese sitruunat harjalla, astianpesuaineella ja lämpimällä vedellä. Huuhtele hyvin. Kuori keltainen osa perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa ja viipaloi sitruunat.
  2. Laita sitruunan kuoret ja viipaleet sankoon, jossa raparperinpalat ovat. Lisää kylmää vettä niin paljon kuin mahtuu. Anna seistä kaksi päivää.
  3. Siivilöi mehu ja kiehauta se sokerin kanssa. Laimenna tarjottaessa vedellä maun mukaan.
Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv
  • Energia 44 kcal/annos
  • Rasva 0 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
  • Sokerit 10.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 0.3 mg
  • Kalsium 8.3 mg
  • Rauta 0 mg
  • C-vitamiini 0.8 mg