Rosolli

G
10 annosta

Valmistusohje

3 keitettyä perunaa
3 keitettyä porkkanaa
3-4 keitettyä tai etikkapunajuurta
1 herkkukurkku
1 hapan omena
1 pieni sipuli
suolaa, valkopippuria
(pala sillifileetä)
Kastike
1-1 1/2 dl kuohukermaa
1 tl väkiviinaetikkaa
ripaus sokeria
(punajuurien lientä)

  1. Kuori juurekset ja sipuli. Kuori omenat ja poista niistä siemenkota.
  2. Leikkaa kaikki kasvikset, (silli pieniksi), tasakokoisiksi kuutioiksi ja pane ne kulhoon.
  3. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita varovasti. Anna rosollin olla kylmässä.
  4. Vatkaa kastikkeen kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta se etikalla ja sokerilla. Värjää kastike punajuurien liemellä. Tarjoa kastike erikseen.

Vinkki! Halutessasi voit koristella rosollin keitetyillä munilla. Erota keitettyjen munien keltuaiset ja valkuaiset. Hienonna ne. Tee hakkeluksista salaatin pinnalle raitoja.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.34 kg CO2 ekv
  • Energia 95 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.7 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 27.1 mg
  • Natrium 720.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 6.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Rasva 5.2 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus