Lauri Reuter: Näin syödään digitaalinen nakki
Ruoka tulee aina olemaan fyysinen asia. Niin olisi helppo ajatella. Väitän kuitenkin, että ruoka digitalisoituu yllättävän pian ja sillä on … Jatka
Lue lisääJaa kanssamme vuoden ilot ja surut, vinkit ja ideat. Marttablogeissa riittää monenlaista luettavaa!
Ruoka tulee aina olemaan fyysinen asia. Niin olisi helppo ajatella. Väitän kuitenkin, että ruoka digitalisoituu yllättävän pian ja sillä on … Jatka
Lue lisääMiksi koulusta saa lomaa Espanjan matkaan, muttei ilmastolakkoon, miettii Marttaliiton kesätyöntekijä, peruskoulun juuri päättänyt Emilia Kukkonen. Ilmastonmuutos on huono asia. … Jatka
Lue lisääMarttojen 120-vuotishistoriikkia (Jalovaara, Ville 2019: On suurempi koti – Martat 120 vuotta. Otava.) lukiessa käy selväksi, että martat ovat eläneet … Jatka
Lue lisääVaikka kevät antaakin vasta hentoja lupauksia itsestään ja kestää aikansa ennen kuin auringonsäteet lämmittävät selkää, alkavat todellisten viherpeukaloiden kädet jo … Jatka
Lue lisääMiten sinä arvotat ruokasi, millä perusteella teet ostopäätöksen? Onko ykkösenä terveellisyys, tuoreus ja maku, trendit, kestävyys, alkuperä, vai pelkästään helppous … Jatka
Lue lisääMarttojen kehitysyhteistyö on toimintamme periaatteita noudattava ja hyviä tuloksia saavuttanut, tunnettu osa-alue yhdessä Reilun kaupan edistämisen kanssa. Rinnalleen se voisi … Jatka
Lue lisääTänä kesänä on käyty kipakkaa keskustelua ruoasta, ilmastonmuutoksesta ja rehevöitymisestä. Ruokakeskustelu herättää intohimoja – omavaraisuus, työllisyys, hiilijalanjälki, terveellisyys, turvallisuus, ruoan … Jatka
Lue lisääTuoreen tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista valitsee päivittäisostoksilla aina tai usein jonkin vastuullisuusmerkityn tuotteen. Helppo keino valita vastuullisesti on ostaa … Jatka
Lue lisääIloinen viikonloppu on ohi, mutta ystävien kestitsemisen varjopuoli, täysi biojäteastia, odottaa yhä tyhjentäjäänsä tiskipöydän kulmalla. Olisipa kierrättäminen helpompaa! Omakotitaloista biojätteet … Jatka
Lue lisääViime vuosikymmenet maailman ruuantuotanto on kasvanut väestönkasvun tahdissa, nopeamminkin. Silti yli 800 miljoonaa ihmistä sinnittelee liian vähällä ruualla ja vielä … Jatka
Lue lisää