Broileritortillat

8 annosta

Valmistusohje

8 täysjyvätortillalettua

Broileritäyte:
600 g maustamattomia broilerifileesuikaleita tai rintafileitä
öljyä paistamiseen
1 tl broilerimaustetta
1 tl suolaa
1 tl currya
1 tl mustapippuria
1 iso sipuli
2 paprika
1-2 valkosipulinkynttä murskana
2 rkl mietoa chilikastiketta
vettä

1. Ruskista broilerisuikaleet pannulla kypsäksi. Mausta.
2. Lisää mukaan sipuli ja paprika, kääntele hetki.
3. Lisää chilikastike ja tarvittaessa hieman vettä. Anna hautua 10–15 min.
4. Lisää tarvittaessa vettä.

Tarjoa tortillalettujen, salsan ja kasvisten kera.

Salsakastike:
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
1 hienonnettu sipuli
3 murskattua valkosipulinkynttä
3 rkl viinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl mustapippurirouhetta

1. Sekoita aineet keskenään. Maista.
2. Saat salsasta sileämmän, jos hieman survot sauvasekoittimella.
3. Laita tarjoilukulhoon ja anna maustua viileässä.

Tarjolle lisäksi:
Kermaviiliä
Rapeaa salaattia pilkottuna
Tomaattia siivuina
Kurkkua suikaleina
Ananasta paloina
(Puna)sipulia ohuina viipaleina

Testattu Marttakeittiössä

Katso video

Hiilijalanjälki
0.77 kg CO2 ekv
  • Energia 348 kcal/annos
  • Rasva 12.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 21 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 44.1 g
  • Sokerit 6.5 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 760.1 mg
  • Kalsium 79.1 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 11.4 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus