Arkipaletti

Arkipaletti – Tukea ja voimavaroja arkeen -hanke (STEA) 2023–2025

Tukea arjessa selviytymiseen ja hyvinvointiin 18–64-vuotiaille, jotka eivät ole työssä tai koulutuksessa.

Marttojen Arkipaletti-hanke järjestää osallistujille maksutonta yksilöohjausta ja ryhmätoimintaa koko Kaakkois-Suomen alueella. Ryhmät kokoontuvat vähintään viisi kertaa, kerran viikossa, 3–4 h/kerta. Yksilöohjaukset (kolme tapaamista) voidaan toteuttaa joko kotikäyntinä, Lappeenrannan Marttakeskuksen tiloissa, Kouvolan Marttakulman tiloissa tai yhteistyökumppanin tiloissa.

Jokaisella ryhmäkerralla kokkailemme yhdessä maittavan aterian tai välipalan. Harjoittelemme myös erilaisia kotiin, talouteen ja varautumiseen liittyviä taitoja. Pyrimme lisäksi käymään tutustumiskäynneillä, esimerkiksi harrastamiseen tai asiointiin liittyen.

Ryhmissä keskitymme Marttojen kotitalousneuvonnan sisältöihin: mm. terveyttä edistävä ruokavalio, kasvisten ja kasvipohjaisten proteiinien monipuolinen käyttö, ateriarytmi, ekosiivous, kestävä arki ja ympäristöasiat sekä oma talous ja arjen säästövinkit. Ryhmätoiminnassa kannustetaan omien voimavarojen tunnistamiseen ja vertaistukena toimimiseen sekä omaehtoiseen arkiaktiivisuuteen, liikkumiseen ja harrastustoimintaan.

Yksilöohjauksissa toteutetaan osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaisia sisältöjä. Osallistujan kanssa on mahdollista tehdä yhdessä kotiaskareita ja arjenhallintaa tukevia toimia.

Yksilöohjauksen jälkeen on mahdollista osallistua ryhmätoimintaan tai ryhmästä voi siirtyä yksilöohjaukseen.

Lisätietoja hankkeesta:

Sirpa Vammas, kotitalousasiantuntija (Etelä-Karjala) sirpa.vammas@martat.fi tai p. 040 590 0335

Merja Sipola, Kotitalousasiantuntija (Kymenlaakso) merja.sipola@martat.fi tai p. 050 552 8915