Hanke on päättynyt.

Nappivalinnoilla sujuvaa arkea

Nappivalinnoilla sujuvaa arkea -hanke valmentaa nuoria itsenäiseen elämään kotitalousneuvonnan keinoin. tavoitteena on arjen hallinnan taitojen kartuttaminen opastamalla nuoria omien raha-asioiden hoidossa, ruoanvalmistamisessa, kodinhoidossa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä.

Arkiruoka- ja kodinhoitokurssit

Talousneuvontapainotteisilla ruokakursseilla valmistetaan terveellistä ja edullista kotiruokaa ja keskustellaan omien raha-asioiden hoidosta. Kodinhoitokursseilla perehdytään siivousmenetelmiin ja pyykinpesuun.

Neuvonnalliset kotikäynnit nuoren omaan kotiin

Kotikäynnin tarkoituksena on tukea nuoren kotona selviytymistä itsenäisesti. Neuvonta kohdentuu terveelliseen ravitsemukseen ja monipuolisuuteen sekä ateriarytmin huomioimiseen osana hyvinvointia. Neuvonta on ohjauksellista kotitalousneuvontaa, johon nuori osallistuu itse aktiivisesti.

Ikäpolvien välisen yhteistoiminnan vahvistaminen

Nuorten ja eri-ikäisten tapaamisilla ja toimintatuokioilla pyritään luomaan luonnollisia kohtaamispaikkoja kahvittelun ja välipalan merkeissä. Tapaamisissa korostuu keskustelun lisäksi yhdessä tekeminen (esim. käsityöt, ulkoilu).

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan Marttojen toteuttama hanke on ESR-rahoitteinen ja alkaa 1.9.2015 ja päättyy 31.12.2017. Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat OTE Nuorten Työpajat Kouvolasta, Rannikkopajat Kotkasta ja Laptuote-säätiö Lappeenrannasta.