Marttojen jätevesineuvonta -hanke

Marttojen haja-asutusalueiden jätevesineuvonta Etelä-Karjalassa vuonna 2015

Piirille myönnettiin ympäristöministeriön avustusta vuodelle 2015 haja-asutusalueiden jätevesineuvontaan Etelä-Karjalassa. Avustuksin mahdollistamana hanketta on toteutettu yhteistyössä muiden alueen hanketoimijoiden kanssa vuodesta 2011.

Neuvonta on ollut puolueetonta, informatiivista, ohjaavaa ja maksutonta yleisneuvontaa erilaisissa tilaisuuksissa sekä yksittäisille asiakkaille neuvontapisteissä, puhelimitse tai sähköpostitse. Neuvontaa ja tiedonvälitystä kohdennettiin yhteistyössä eri sidosryhmien ja toimijaverkostojen kanssa.

Hanketta toteutettiin yhteistyössä kiinteistökohtaista neuvontaa tekevien Saimaan vesiensuojeluyhdistys ry:n jätevesineuvontahankkeen kanssa Lappeenrannan, Lemin, Savitaipaleen ja Taipalsaaren alueella sekä Suomen Kylätoiminta ry:n ja Suomen Omakotiliitto ry:n hankkeen kanssa Imatran, Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan alueella. Hanketta toteutettiin myös muiden jätevesineuvontaa tekevien hanketoimijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Etelä-Karjalassa on marttayhdistyksiä ja -toimintaryhmiä 125, jäseniä noin 3800. Vuosina 2012-2013 koulutettiin Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa 57 marttayhdistyksestä 109 ympäristömarttaa. Koulutetuista ympäristömartoista 31 piti ympäristöillan ”Valinnat lähiympäristön kotijärven hyväksi” omassa marttayhdistyksessään, joissa oli osallistujia kaikkiaan 403 henkilöä.

Edellisten lisäksi vuosina 2011-2015 on hankeavustuksilla tavoitettu erilaisissa tilaisuuksissa yhteensä 2421 henkilöä. Yksilöllistä neuvontaa on annettu yhteensä 713 henkilölle.

Lisätietoja:

Etelä-Karjalan Martat ry, toiminnanjohtaja Tuija Valjakka, 050 463 4163, tuija.valjakka@martat.fi

 

 

____________________________________________________________________________________

Ladattavat tiedostot: