Kananmunatoast äidille

1 annosta

Valmistusohje

1 iso paahtoleipäviipale
1 tl rypsiöljyä
1 kananmuna
ripaus suolaa
koristeeksi yrttejä
Lisäksi tarvitaan:
sydämen muotoinen piparkakkumuotti

1.Paina sydänmuotilla paahtoleivän keskeltä pala pois.
2.Kuumenna paistinpannu ja lisää tilkka rypsiöljyä.
3.Laita leipä paahtumaan pannulle keskilämmölle hetkeksi.
4.Kun paahtuva pinta on saanut väriä, käännä leipä ja riko kananmuna leivän keskelle.
5.Paista miedolla lämmöllä kunnes kananmuna on kypsynyt.
6.Mausta kevyesti suolalla ja koristele yrteillä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.37 kg CO2 ekv
  • Energia 213 kcal/annos
  • Rasva 11.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 9.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 405.5 mg
  • Kalsium 49.7 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 1.3 mg