|

|

Seniorin eväät -hanke 2020-2022

Piirimme sai yhdessä muiden pohjoisten marttapiirien kanssa hakemamme kolmivuotisen STEA:n (sosiaali ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) hankkeen Seniorin eväät.

Seniorin eväät -hankkeen tavoitteina on ylläpitää ikäihmisten toimintakykyä, sekä  edistää hyvinvointia ja kotona asumista ravitsemus- ja kotitalousneuvonnalla. Toiminta on pääosin ryhmätoimintaa, jota järjestetään yhteistyössä eri järjestöjen sekä kuntien ja kaupunkien toimijoiden kanssa. Ryhmät kokoontuvat 3-5 kertaa ja tapaamisten sisältöinä on ruoanlaittoa, ravitsemustietoa, yhdessäoloa, yhdessä tekemistä ja mielen virkeyttä luonnosta, puutarhasta ja paikalliskulttuurista.

Toiminta on tarkoitettu yli 65 –vuotiaille, erityisesti elämänmuutoksen juuri kokeneille, heidän omaisilleen, läheisilleen ja heidän kanssaan työskenteleville. Toimintaan otetaan mielellään mukaan myös vapaaehtoisia!

Hanketta toteutetaan Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa.

Hankkeen koordinaattorina on tämän vuoden alusta aloittanut piirin kotitalouden asiantuntija Heli Similä. Jos haluat hankkeesta lisätietoa, tiedät hyvän yhteistyökumppanin tai jo valmiin ryhmän, niin ole yhteydessä Heliin sähköpostitse heli.simila@martat.fi tai puhelimitse 044 3363 200.

Aurinkoista helmikuun loppua kaikille!

t. piiritoimiston väki

ps. tällä viikolla Kokkolassa vietetään koululaisten talvilomaviikkoa ja piirin tiloissa häärää joka päivä useita pikkukokkeja, joten vilinää ja vilskettä riittää 🙂