Kahvipöytään pääsiäisenä – Täytetyt sitruunamuffinssit
Reilun kolmen viikon päästä vietämme Pääsiäistä. Raikkaat täytetyt sitruunamuffinssit sopivat loistavasti tarjolle kahvipöytään.
Sitruunamuffinssit
150 g margariinia tai voita
1½ dl sokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunanmehua
1 dl maitoa
Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Raasta sitruunan keltainen kuori ohuelti ja sekoita jauhoihin.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen vuorotellen maidon ja sitruunamehun kanssa.
Jaa muffinssivuokiin, täytä vuoat noin 2/3 osa korkeudelle.
Paista noin 15 minuuttia.
Pursota sitruunatäytettä jäähtyneisiin muffinsseihin tyllan avulla.
Sitruunatäyte
3 munaa
2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunanmehua
50 g voita
2 dl kuohukermaa
Valmistusohje:
Riko munat paksupohjaiseen kattilaan, lisää sokeri, raastettu sitruunankuori ja – mehu.
Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja siirrä heti pois liedeltä, jatka vielä sekoittamista.
Sekoita joukkoon voi pieninä nokareina. Nosta jäähtymään kylmään vesihauteeseen.
Vaahdota kerma ja sekoita jäähtyneeseen kiisseliin.
Kuorrutus
200 g sitruunatuorejuustoa
1-2 rkl tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
Sekoita tomusokeri ja tuorejuusto keskenään. Lisää väriä vähitellen kunnes saat sopivat sävyn.