Lisää ehdotuksia pääsiäisen kahvipöytään, Unikonsiemen-sitruunakakku
Raikas sitruunakuorrutteinen unikonsiemenkakku
kruunaa palmusunnuntain kahvihetken
Unikonsiemen sitruunakakku
125 g voita/margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
1 dl unikonsiemeniä (määrästä voi jättää vähän koristeluun)
1 dl maustamatonta jogurttia
Kuorrute
1 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
Koristelu unikonsiemeniä, sitruunankuorta
Valmistusohje:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (vetoisuus n.1½ litraa)
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksi kerrallaan vaahtoon. Sekoita huolella jokaisen munan lisäämisen jälkeen.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljajauhe ja unikonsiemenet yhteen. Sihtaa jauhoseosta vuorotellen jogurtin kanssa taikinaan. Kääntele tasaisesti. Lusikoi taikina vuokaan, tasoita pinta.
- Paista kakkua uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
- Ota kakku uunista ja anna hetki vetäytyä vuoassa. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä vuoan alla.
- Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu yhteen. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle.
- Koristele kakku unikonsiemenillä ja vuole päälle sitruunasta kiekuroita.