|

|

Lisää ehdotuksia pääsiäisen kahvipöytään, Unikonsiemen-sitruunakakku


Raikas sitruunakuorrutteinen unikonsiemenkakku

kruunaa palmusunnuntain kahvihetken


Unikonsiemen sitruunakakku

125 g             voita/margariinia

2 dl                sokeria

3                    munaa

3½ dl             vehnäjauhoja

1½ tl              leivinjauhetta

1 tl                vaniljajauhetta

1 dl                unikonsiemeniä (määrästä voi jättää vähän koristeluun)

1 dl                maustamatonta jogurttia

Kuorrute

1 dl                tomusokeria

1 rkl               sitruunamehua

Koristelu       unikonsiemeniä, sitruunankuorta

Valmistusohje:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (vetoisuus n.1½ litraa)
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa munat yksi kerrallaan vaahtoon. Sekoita huolella jokaisen munan lisäämisen jälkeen.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljajauhe ja unikonsiemenet yhteen. Sihtaa jauhoseosta vuorotellen jogurtin kanssa taikinaan. Kääntele tasaisesti. Lusikoi taikina vuokaan, tasoita pinta.
  4. Paista kakkua uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
  5. Ota kakku uunista ja anna hetki vetäytyä vuoassa. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä vuoan alla.
  6. Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu yhteen. Valuta kuorrute jäähtyneen kakun pinnalle.
  7. Koristele kakku unikonsiemenillä ja vuole päälle sitruunasta kiekuroita.