|

|

Parsa-vuohenjuustopiirakka


Hauskaa Vappua!


Vappu-brunssille voisi vaikka valmistaa parsa-vuohenjuustopiirakan.

Parsa-vuohenjuustopiirakka
Pohja:
3 dl kaurajauhoja
1 dl vehnäjauhoja tai gluteiinitonta jauhoseosta
½ tl suolaa
100 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä
50 g parmesaanijuustoraastetta
Täyte:
300 g vihreää parsaa
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
½ dl hasselpähkinärouhetta
200 g pehmeää vuohenjuustoa
2 munaa
4 rkl ruokakermaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Valmistusohje:
1. Tee ensin pohjataikina. Mittaa jauhot ja suola taikinakulhoon.
2. Nypi jauhoihin pehmeä rasva.
3. Lisää nopeasti sekoittaen kylmä vesi ja parmesaaniraaste. Laita taikina jääkaappiin odottamaan.
4. Huuhtele parsat ja poista kovat kantaosat napsauttamalla varsi poikki siitä kohdasta, mistä se taivutettaessa katkeaa. Kovat
kannat
voi halutessaan käyttää esim. keiton liemen mausteena.
5. Leikkaa parsat noin 3 cm paloiksi. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja jäähdytä
parsoja juoksevan kylmän veden alla, niin väri säilyy kauniimpana. Valuta.
6. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu öljyssä paistinpannulla.
7. Murustele vuohenjuusto kulhoon ja sekoita tasaiseksi munien ja kerman kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
8. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
9. Vuoraa piirakkavuoka (halk. 26 cm) leivinpaperilla tai jos tarjoat piirakan vuoasta, voitele ja korppujauhota se hyvin. Levitä
taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
10. Laita piirakkapohjan päälle leivinpaperi ja sen päälle esim. kuivattuja herneitä/papuja painoksi. Paista pohjaa 10 minuuttia
uunin alatasolla. Ota leivinpaperi ja kuivatut herneet pois ja pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran. Paista vielä 5
minuuttia.
11. Levitä kuullotettu sipuli ja hasselpähkinärouhe tasaisesti esipaistetun pohjan päälle. Laita sitten parsapalat ja kaada muna-
vuohenjuustoseos piirakalle.
12. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.