Arki sujuvaksi

Marttapiirit järjestävät työpajanuorille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, maahanmuuttajille ja heidän perheilleen sekä vangeille ja yhdyskuntaseuraamusasiakkaille vuosittain noin 900 kotitalouskurssia eri puolilla Suomea.

Toiminnan tavoitteena on vahvistaa arjen sujumista. Käymme läpi ruoanvalmistusta, kodinhoitoa, raha-asioita ja hygieniaa. Otamme huomioon kestävän kehityksen ja ympäristön. Kursseilla tuetaan sosiaalisten suhteiden kehittymistä ja ryhmässä toimimisen taitoja sekä luodaan arkeen liittyviä onnistumisen kokemuksia. Maahanmuuttajakursseilla opitaan lisäksi arjen sanastoa.

Lapsille pidetään omia pikkukokkikursseja ja osalla kursseista perheet pääsevät myös yhdessä kokkaamaan. Kurssien tavoitteena on antaa lapsille turvallisessa ympäristössä perustaitoja arkiaskareissa ja tukea perheiden selviytymistä arjessa.

Kursseja on pidetty jo vuodesta 1997 lähtien yhteistyössä mielenterveys-, päihde- ja maahanmuuttaja-alan toimijoiden kanssa. Yhteistyö Rikosseuraamuslaitoksen kanssa alkoi vuonna 2012.

Työpajanuorten arjen taitojen kurssitoimintaa on kehitetty Valtakunnallisen työpajayhdistyksen (TPY) ry kanssa syksystä 2015 alkaen. Tänä vuonna kahdeksan kerran kurssisarja toteutetaan yhteistyössä lähes 30:n työpajan kanssa eri puolilla Suomea.

Marttojen työlle tunnustusta

Arki sujuvaksi -toiminta palkittiin vuonna 2016 RAY:n Vaikuttavaa!-palkintolla.  Palkinto myönnettiin tuloksellisesta ja vaikuttavasta järjestötyöstä.

Yhteydenotot hankkeeseen liittyen Keski-Suomessa Tiina Niskanen,  tiina.niskanen@martat.fi, p. 050 512 0574

Hanketta koordinoi Marttaliitosta Päivi Känsälä.