Tiistain Kässä-ilta

Kokoontuu tiistaisin klo 17.00-19.15, Marttakeskuksessa, Yliopistonkatu 11, yläkerta.

Kevään 2020 aikataulu: tiistait 21.1., 4.2., 18.2., 31.3., 28.4., 12.5. ja 26.5.

Kerho on kaikille avoin, niin martoille kuin martoista kiinnostuneille. Paikan päällä aloittelijoille lanka ja puikot valmiina. Voit halutessasi myös tuoda kerhoon omat käsityöt mukanasi! Kerhoa koskevat kysymykset voit osoittaa käsityömartta Mari Mäenpäälle.

Keskiviikon käsityökerho

Käsityökerho kokoontuu keskiviikkoisin Sepänkeskuksessa Molekyylisalissa kello 14 – 17

Sepänkeskuksen osoite on Kyllikinkatu 1. Parkkipaikat ovat sisäpihalla.

Keski-Suomen Martat ry aloitti käsityökerhon toiminnan jo vuonna 2006. Meitä oli aluksi 3 -4 innokasta käsityön tekijää ja kokoonnuimme noin viikon, kahden välein tekemään lähinnä perinteisiä suomalaisia käsitöitä, joita opetimme toinen toisillemme. Silloin neulottiin, virkattiin, nyplättiin, tehtiin kinnasneulalla kintaita, opeteltiin kirjojen avulla haarukkapitsiä ym. Joukko kasvoi vähitellen noin kymmeneen henkeen ja erikoistui välillä pariksi vuodeksi marttanukkien uusintojen valmistamiseen. Vähitellen toiminta taas laajeni ja nykyisin opetellaan ja tehdään edellämainittujen lisäksi esim. makrameetöitä, käpypitsiä ja modernina käsityömuotona klipsivirkkausta.

Marttahengessä olemme mukana siten, että mielellämme käymme erilaisissa tilaisuuksissa ohjaamassa nuoria ja vanhempiakin henkilöitä kaikissa niissä käsitöissä joihin taitomme riittävät.

Nykyisin iloinen joukkomme on kasvanut jo suureksi, noin kolmestakymmenestä jäsenestä on joka viikko paikalla noin 20. Jokainen tekee yleensä omaa työtään, mutta joskus teemme jotain ajankohtaista yhdessä, esim. syksyllä kransseja ja joulun alla himmeleitä.

Kerhoon ovat tervetulleita kaikki martat sekä martoista ja käsitöistä kiinnostuneet.