Lapsiperheiden arjen tukeminen

Martat lapsiperheiden asialla

Marttojen lapsiperhetoiminnalla tuetaan pikkulapsiperheiden arkea järjestämällä eri puolilla Suomea kotitalouskursseja ja -luentoja vanhemmille ja antamalla henkilökohtaista neuvontaa perheiden kotona. Neuvontaa antavat marttapiirien koulutetut kotitalousasiantuntijat.

Lapsiperheiden arjen tukeminen -toiminnan tavoitteena on tukea pikkulapsiperheiden arkea ja vahvistaa hyvinvointia kotitalousneuvonnalla.

Pikkulapsiperheille

Koko perheen arjen hallinnan kursseja toteutetaan yksittäisinä kursseina ja kurssisarjoina. Kursseilla opetellaan yhdessä tekemään ruokaa niin vauvalle kuin koko perheellekin. Samalla keskustellaan hyvistä ruokavalinnoista ja itse tekemisen eduista, perheen arkirytmistä, siivouksesta, pyykkihuollosta ja raha-asioista.

Kotikäynneillä pikkulapsiperheet saavat kodin askareisiin yksilöllistä käytännön neuvontaa toiveiden ja tarpeidensa mukaan. Kotikäynnit toteutetaan aina yhteistyökumppanin kanssa.

Kysy kursseista, luennoista ja kotikäynneistä lähimmästä marttapiiristä.


Työtämme tukee STM Veikkauksen tuotoilla

Olemme toimineet lapsiperheiden parissa monien vuosien ajan. Lapsiperheiden arjen tukeminen -toimintaa on tehty vuodesta 2017 lähtien kohdennettuna toiminta-avustuksena, jota Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa Veikkauksen tuotoilla.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen valtionapuviranomainen, joka hallinnoi Veikkaus Oy:n pelituotoista sosiaali- ja terveysjärjestöjen yleishyödyllisiin, terveyttä ja hyvinvointia edistäviin hankkeisiin ja toimintoihin kohdistuvia avustuksia.

Voit lukea lisää työmme tuloksista ja vaikutuksista täältä. 

Yhteyshenkilö Keski-Suomessa Silja Heinikangas silja.heinikangas@martat.fi, puh. 050 512 0574

Olemme Twitterissä

Seuraa meitä Twitterissä!
Pysyt kärryillä Marttojen ajankohtaisista lapsiperheasioista, uutisista ja vinkeistä.

@lapsiperhearki
#lapsiperhearki