Keväinen porkkanasalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

3–4 porkkanaa
pala varhaiskaalia
1 dl aivan nuoria vuohenputkia
1 kevätsipuli varsineen
pieni purkki ananasmurskaa valutettuna

kastike:
1 dl kermaviiliä
ripaus suolaa, sokeria ja pippuria
1-2 rkl viinietikkaa

  1. Kuori ja raasta porkkanat.
  2. Suikaloi kaali hienoksi.
  3. Hienonna vuohenputken lehdet ja kevätsipuli.
  4. Mausta kermaviili suolalla, sokerilla, pippurilla ja viinietikalla.
  5. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään ja laita tarjoilukulhoon.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.51 kg CO2 ekv
  • Energia 86 kcal/annos
  • Rasva 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.3 g
  • Sokerit 11.8 g
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Natrium 315.2 mg
  • Kalsium 138.4 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 43.7 mg