Kukkafocaccia

16 annosta

Valmistusohje

4 dl vettä
30 g hiivaa
1½ tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä
Koristeluun:
esim. paprikaa, kevätsipulinvarsia, punasipuli, oliiveja, kirsikkatomaatteja.
Pinnalle:
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
3. Kumoa ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
4. Valmistele sillä aikaa pintaan tulevat koristeet.
5. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja painele sormella pintaan kuoppia. Koristele pinta kasviksilla. Muotoile niistä vaikka kukkia. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana!
6. Valuta vielä öljyä ja ripottele sormisuolaa leivän pinnalle.
7. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Laita uunipelti keskitasoa alemmalle tasolle. Leikkaa jäähtynyt leipä paloiksi.

Hiilijalanjälki
0.05 kg CO2 ekv
  • Energia 151 kcal/annos
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 5.4 mg
  • Natrium 364.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
  • Proteiini 3.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 5.6 g