Makumatka Karjalaan
Karjalainen ruokakulttuuri on rikas ja omalainen. Se sisältää laajan
kirjon erilaisia tapoja ja perinteitä. Esimerkiksi leipomusten nimitykset, niiden muodot ja täytteet vaihtelevat alueesta riippuen paljonkin.Perinteisesti vuodenajat määrittelivät kulloinkin käytettävät raaka-aineet ja karjalaiset osasivatkin hyödyntää luonnonantimia monin tavoin. Karjalalainen ruokakulttuuri tunnetaan omavaraisuudesta ja omatoimisuudestaan.
Monille karjainen leivonta tuo ensimmäisenä mieleen karjalanpiirakat, joskin tämän kurssin tarkoituksena on innostaa kokeilemaan muitakin maukkaita ja perinteisiä karjalaisia herkkuja. Tervetuloa mukaan makumatkalle Karjalaan!
Ruokakurssi:
– Kurssi sisältää raaka-aineet, ohjeet sekä opetuksen + mahdollisen teoriaosuuden.
– Kurssin aikana kokkaamme teeman mukaisia ruokia/leivonnaisia.
– Kurssi on kaikille avoin.
Kurssin hinta: maksuton. Kursseja rahoittaa Karjalan Kulttuurirahasto.
Kurssin ryhmäkoko: 10 hlöä. Mikäli paikat ovat täynnä, laita itsesi jonoon. Muistathan mainita ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset ruoka-aine allergiat tms.
Ilmoittautuminen: ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä 22.11 mennessä. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin ilmoittautumisesta, ja mikäli se jää sinulta saamatta, niin varmista paikkasi kurssille soittamalla/laittamalla viestiä 040-734 2636 tai sähköpostilla lapin.toimisto@martat.fi.
Peruutukset viimeistään 23.11 klo 16.00. Muistathan perua osallistumisesi ajoissa, näin annamme muillekkin mahdollisuuden kurssiin.
Muuta huomioitavaa:
– ota mukaasi omat sisäkengät, essu, päähine ja maski. Tulethan kurssille vain terveenä ja noudatat koronaohjeistusta.
– ota mukaasi rasia, jos ruokaa jää kotiin vietäväksi.
Lisätiedot numerosta 040-734 2636. Koronatilanteen takia muutokset ovat mahdollisia.