|

|

Grillausreseptit Facebook Live-lähetyksestä

Lounais-Suomen Marttojen Facebook Livessä tehtiin keskiviikkona 10.6. grilliherkkuja kasviksista.

Alla reseptit ruokiin. Maukasta grillikesää!

 

Grillattu fenkoli salaattipedillä
6 annosta

1-2             fenkolia
0,75 dl       oliiviöljyä
2 rkl           sitruunan mehu
1 nippu      silputtua lehtipersiljaa

2 kpl          valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
sitruunatimjamia

Salaattipeti
100 g          tuoretta pinaattia
1 pussi       friseesalaattia
1                nippu retiisiä
1-2 dl         sokeriherneenpalkoja tuoreena tai pakasteena tai pitkiä pakastepapuja

Kastike
2 rkl           sinappia
3 rkl           vaaleaa balsamicoetikkaa
3/4 dl        rypsiöljyä
1                valkosipulinkynsi
2 tl             kokonaisia roseepippureita
1 tl             sokeria
ripaus         suolaa
mustapippuria myllystä

Koristeeksi: fenkolin tupsuja tai herneenversoja.
Leikkaa fenkolista tillimäiset varret talteen koristeeksi.

  1. Leikkaa fenkoli pituussuunnassa lohkoiksi ja keitä lohkot napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä n. 10 minuuttia. Valuta.
  2. Sekoita astiassa öljy, sitruunan mehu ja mausteet. Laita keitetyt fenkolilohkot maustettuun öljyyn ja anna maustua viileässä ennen grillaamista pari tuntia.
  3. Grillaa fenkolilohkot molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä.
  4. Huuhtele ja valuta salaatit, hienonna valkosipulinkynsi.
  5. Huuhtele ja paloittele retiisit. Paloittele sokeriherneenpalat pienemmiksi.
  6. Kokoa salaatti kerroksiksi laakealle vadille.
  7. Sekoita kastikeainekset kulhossa. Kaada salaatin joukkoon.
  8. Laita viimeiseksi grillatut fenkolit ja koristele fenkolin tupsuilla ja/tai herneenversoilla.

 

Grillatut raparperinyytit
4 annosta

300 g         Raparperiä
1 kpl          Pieni punasipuli
4 rkl           Fariinisokeria
1 tl             Raastettua inkivääriä

  1. Huuhtele raparperinvarret ja leikkaa n. 10 cm paloiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli renkaiksi.
  2. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Leikkaa foliosta neljä neliötä ja laita raparperinvarret foliolle. Nosta päälle sipulinrenkaat, fariinisokeri sekä raastettu inkivääri.
  4. Sulje folio nyytiksi ja grillaa raparperia n. 10 minuuttia.
  5. Tarjoa grillatun porsaanlihan kanssa

 

Islantilainen rieska
20 palaa

5 dl            maitoa
3 dl            vehnäjauhoja
3 dl            ruisjauhoja
3 dl            grahamjauhoja
2 rkl           sokeria
4 tl             leivinjauhetta

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne maidon joukkoon.
  2. Jaa taikina 20 osaan. Kauli paloista ohuita pyöreitä kakkuja.
  3. Paista melko kuumalla kuivalla paistinpannulla.

 

Grillattu ananas

1 kpl          ananas
2 rkl           sulatettua margariinia tai voita
3 rkl           ruokosokeria (tai fariinisokeria)
1 tl             mustapippurirouhe
chili pilkottuna

Sopii tarjottavaksi niin grillattujen suolaisten ruokien kanssa, mutta myös jäätelön kanssa.

  1. Leikkaa ananaksesta päältä ja pohjasta pois viipale. Leikkaa teräväkärkisellä veitsellä kuori pois.
  2. Leikkaa ananas viipaleiksi tai siivuiksi ja poista kova keskiosa.
  3. Sivele viipaleille hieman sulatettua voita ja ripottele pinnalle sokeria.
  4. Paahda ananakset grillillä tai muurinpohjapannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta mustapippurilla ja chilirouheella.

 

Grillattu vesimeloni

1.Leikkaa vesimelonista lohkoja. Parhaiten koossa pysyy muutaman sentin vahvuiset lohkot. Jätä samasta syystä myös kuoriosa paikoilleen.
2.Grillaa vesimelonilohkot mahdollisimman kuumalla ritilällä tai parilalla, jolloin pinnan paahtuminen alkaa heti, eivätkä hedelmän sokerit tarraa rautaan kiinni.
3. Melonia grillataan pari minuuttia per puoli.