Mansikkasima

30 annosta

Valmistusohje

4 l vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
2 sitruunan mehu
2 limen mehu
8 dl mansikoita (pakaste tai tuore)
(vaihtoehtona 5 dl mansikoista keitettyä mehua)
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen: sokeria ja rusinoita.

1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerit kattilaan. Sekoita ja anna sokerin sulaa. Lisää loput vedestä sekä sitruunan ja limenmehut, sekä mansikat. Kiehauta vielä kerran ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä astiassa kelmun alla huoneenlämmössä noin vuorokauden. Siivilöi mansikat pois ennen pullotusta.
3. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullo.
4. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin kolme päivää. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
5. Säilytä valmis sima viileässä ja nauti viikon kuluessa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.15 kg CO2 ekv
  • Energia 74 kcal/annos
  • C-vitamiini 11.3 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • Kalsium 16.5 mg
  • Natrium 4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Sokerit 17.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.2 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g