Kotoudu marttayhteisössä

Marttaliitto kannustaa marttapiirejä, -yhdistyksiä ja yksittäisiä marttoja tarjoamaan paikkakunnalle tuleville ukrainalaisille yhteisön ja kutsumaan heidät Marttoihin. Katso ohjeistukset ja lisätiedot Yhdistyskanavalta.

Lue lisää
Kaksi iäkästä naista istuvat kirjahyllyn edessä sohvalla. Yksi nainen virkkaa punaisella langalla ja he puhuvat toisilleen hymyillen.

Tarjoa lyhyt- tai pitempikestoista majoitusta Suomeen tuleville

Turvapaikanhakijoiden Kotimajoitusverkosto on satojen vapaaehtoisten muodostama valtakunnallinen kansalaisverkosto. Se tekee läheistä yhteistyötä kotimajoituksen järjestämisessä esimerkiksi Maahanmuuttoviraston kanssa.

Lue lisää verkoston verkkosivuilta

Kriisitilanne ja jaksaminen

Koronakriisin ja Ukrainan sodan vuoksi monen henkinen jaksaminen voi olla koetuksella pitkään kestäneen epävarmuuden vuoksi. Henkistä joustavuutta ja kriisinsietokykyä koetellaan. Läheisten ja ystävien kanssa sekä työpaikoilla ja kouluissa on hyvä keskustella omista ajatuksista ja tunteista. Jokainen reagoi omalla tavallaan tilanteeseen. On tärkeää, että emme osoita kiukkua tai vihaa muihin ihmisiin, kuten Suomessa asuviin venäläisiin.

Tue ukrainalaisia avustusjärjestöjen kautta