Kotoisista marjoistamme puolukka, karpalo ja lakka sisältävät runsaasti bentsoehappoa, joten nämä marjat säilyvät survoksena kylmässä ilman sokeria, kuumennusta ja säilöntäaineita.

  • Survo osa puolukoista, karpaloista tai lakoista niin, että mehua muodostuu riittävästi peittämään marjat. Älä lisää sokeria.
  • Pane puhtaisiin lasi- tai muoviastioihin ja peitä kannella.
  • Tarkista, että marjat ovat survotun soseen peitossa ja että pinta jää tasaiseksi aina, kun olet ottanut tölkistä survosta.

Puolukka- ja karpalosurvokseen voi säilöä myös kuorittuja, halkaistuja tai lohkottuja omenia ja päärynöitä. Esimerkiksi punaisiksi värjääntyneistä päärynänpuolikkaista saa maukkaan ja kauniin jälkiruoan. Samalla tavoin voi survokseen lisätä kurpitsakuutioita, jotka voidaan haluttaessa kiehauttaa ja jäähdyttää ennen survokseen lisäämistä.

Kurpitsa-puolukkasurvosta voi käyttää alkuruokien lisäkkeenä puolukan tapaan. Kurpitsa miedontaa hieman puolukan happamuutta ja jatkaa huonoina puolukkavuosina sosetta.

Jaa sivu