Ohut siemennäkkileipä

Siemennäkkäri on herkullista ja siitä saa myös hauskan ruokalahjahjan. Painele taikinasta piparkakkumuottien avulla kuvioita ja pakkaa kauniiseen rasiaan. Suolan voi ripotella kuuman näkkärin päälle myös sormisuolana. Näin suolaa tarvitaan vähemmän…

    Avainsanat:

Valmistusohje

1dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 rkl chiansiemeniä
1 tl psylliumia
1 tl suolaa
2 dl vettä
1 rkl öljyä

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Kiehauta vesi ja sekoita kuivien ainesten joukkoon. Lisää öljy ja anna massan vetäytyä 10 minuuttia, jotta chiansiemenet ehtivät geeliytyä.
  2. Levitä taikinamassa uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on kuivaa ja kullanruskeaa. Paloittele jäähtynyt näkkileipä varovasti taittaen sopivan muotoisiksi paloiksi. Säilytä huoneenlämmössä.