Valmistusohje

3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
1 dl tattarijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
¼ tl suolaa
1 iso, kypsä banaani
1 omena
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl maitoa
1 muna
150 g (pakaste)mustikoita

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  2. Soseuta banaani haarukalla, raasta omena hienoksi raasteeksi.
  3. Sekoita keskenään soseutettu banaani, omenaraaste, hunaja, öljy, maito ja muna.
  4. Yhdistä seos kuiviin aineisiin.
  5. Sekoita joukkoon lopuksi mustikat. Voit jättää osan mustikoista päälle ripoteltavaksi.
  6. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 °C:ssa uunissa noin 20 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 152 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 6.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 132.2 mg
  • Kalsium 110.1 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 3.5 mg
Jaa sivu