Valmistusohje

3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta
1 dl tattarijauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
¼ tl suolaa
1 iso, kypsä banaani
1 omena
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl rypsiöljyä
1 dl maitoa
1 muna
150 g (pakaste)mustikoita

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  2. Soseuta banaani haarukalla, raasta omena hienoksi raasteeksi.
  3. Sekoita keskenään soseutettu banaani, omenaraaste, hunaja, öljy, maito ja muna.
  4. Yhdistä seos kuiviin aineisiin.
  5. Sekoita joukkoon lopuksi mustikat. Voit jättää osan mustikoista päälle ripoteltavaksi.
  6. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 °C:ssa uunissa noin 20 minuuttia.

    Muffinssit ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Ainesosat

  • 3 dl
    gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 65 g
    mantelijauhetta (1 dl)
  • 1 dl
    tattarijauhoja
  • 1 1/2 tl
    leivinjauhetta
  • 1 tl
    kanelia
  • 1 tl
    kardemummaa
  • 1/4 tl
    suolaa
  • 120 g
    kypsää banaania (1 iso)
  • 1 kpl
    omena
  • 2 rkl
    juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl
    rypsiöljyä
  • 1 dl
    maitoa
  • 1 kpl
    kananmuna
  • 150 g
    (pakaste)mustikoita

Reseptin ravintosisältö

Energia 152 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.5 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • Kalsium 110.1 mg
  • Natrium 132.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 6.8 g
Jaa sivu