Valmistusohje

1 sitruuna (100g)
100 -150 g tuoretta inkivääriä
7 dl vettä

  1. Kuori ja pilko inkivääri pieniksi paloiksi.
  2. Pese ja viipaloi sitruuna.
  3. Laita ainekset kattilaan ja anna kiehua pienellä lämmöllä noin 50 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä hetken.
  5. Siivilöi puhtaaseen astiaan.

Säilytä puhtaassa astiassa jääkaapissa ja nauti aamuisin 4-5 cl annoksina. Inkiväärishotti säilyy noin viikon.

Lue lisää Kasvista poikien pöytään -kampanjasta täältä!

Katso video

Kommentit (7)

  1. Edelliseen kommenttiini lisäys. Juoma pitää siivilöidä ennenkuin sen ’pullottaa’.

  2. Inkivääri raastettuna ja 1/2-1 DL hunajaa sekaan, sekoitetaan ja kaadetaan 1l kiehuvaa vettä päälle, annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisätään yhden sitruunan mehu. Säilyy jääkaapissa n 2 vko ja riittää sen ajan kahdelle henkilölle ( n 4cl/ hlö aamuisin). Tämän ohjeen sain tyttäreltäni ja tuli hyvää.

  3. Nopeutti kyllä kivasti aineenvaihduntaa! Aion kyllä kokeilla seuraavan kerran kaataa suoraan kiehuvat vedet inkivääri päälle nii kuin joku tuossa neuvoi 😊

  4. Hei. Olen juonut jo toista talvea inkiväärishottia ja alkoi ihmetyttämään kun lasipulloa ei saa enää puhtaaksi, siis jää samean laikukkaaksi. Käykö elimistössäni samoin?
    Onko joku muu huomannut samaa?
    Kiitollinen vastauksesta, Sari

  5. Mäkin olen ymmärtänyt, ettei inkiväärille eikä varsinkaan sitruunalle tee hyvää keittäminen.

    Meidän ohjeessa raastetaan 100g (kuorittua) inkivääriä ja kaadetaan sen joukkoon litra kiehuvaa vettä (hunajaa maun mukaan)
    Seoksen jäähdyttyä siivilöidään raaste pois ja puristetaan joukkoon yhden sitruunan mehu.
    Säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa.

  6. Itse teen saman mutta keittämättä
    kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sitten juodaan

  7. Kiitos hyvästä ohjeesta. Itse lorautin mukaan hieman hunajaa keittämisen jälkeen. Sitä jäin miettimään että kestääkö kaikki inkiväärin terveysvaikutukset todella 50 min keittämisen?

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu