Aarnin inkiväärishotti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/aarni2.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Juomat
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
1 sitruuna (100g)
100 -150 g tuoretta inkivääriä
7 dl vettä
- Kuori ja pilko inkivääri pieniksi paloiksi.
- Pese ja viipaloi sitruuna.
- Laita ainekset kattilaan ja anna kiehua pienellä lämmöllä noin 50 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetken.
- Siivilöi puhtaaseen astiaan.
Säilytä puhtaassa astiassa jääkaapissa ja nauti aamuisin 4-5 cl annoksina. Inkiväärishotti säilyy noin viikon.
Lue lisää Kasvista poikien pöytään -kampanjasta täältä!
Merja
Samalla reseptillä tehnyt kun Erjs Saari. Tätä ollaan juotu syksystä lähtien joka päivä. Helppo tehdä ja hyvää.
Erja Saari
Edelliseen kommenttiini lisäys. Juoma pitää siivilöidä ennenkuin sen ’pullottaa’.
Erja Saari
Inkivääri raastettuna ja 1/2-1 DL hunajaa sekaan, sekoitetaan ja kaadetaan 1l kiehuvaa vettä päälle, annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisätään yhden sitruunan mehu. Säilyy jääkaapissa n 2 vko ja riittää sen ajan kahdelle henkilölle ( n 4cl/ hlö aamuisin). Tämän ohjeen sain tyttäreltäni ja tuli hyvää.
Erin
Nopeutti kyllä kivasti aineenvaihduntaa! Aion kyllä kokeilla seuraavan kerran kaataa suoraan kiehuvat vedet inkivääri päälle nii kuin joku tuossa neuvoi 😊
Sari
Hei. Olen juonut jo toista talvea inkiväärishottia ja alkoi ihmetyttämään kun lasipulloa ei saa enää puhtaaksi, siis jää samean laikukkaaksi. Käykö elimistössäni samoin?
Onko joku muu huomannut samaa?
Kiitollinen vastauksesta, Sari
Salla
Mäkin olen ymmärtänyt, ettei inkiväärille eikä varsinkaan sitruunalle tee hyvää keittäminen.
Meidän ohjeessa raastetaan 100g (kuorittua) inkivääriä ja kaadetaan sen joukkoon litra kiehuvaa vettä (hunajaa maun mukaan)
Seoksen jäähdyttyä siivilöidään raaste pois ja puristetaan joukkoon yhden sitruunan mehu.
Säilyy jääkaapissa kaksi viikkoa.
Tiina Sarja
Itse teen saman mutta keittämättä
kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sitten juodaan
Agneta
Kiitos hyvästä ohjeesta. Itse lorautin mukaan hieman hunajaa keittämisen jälkeen. Sitä jäin miettimään että kestääkö kaikki inkiväärin terveysvaikutukset todella 50 min keittämisen?