Adzaruli-hatsapuri

Hatsapuri on perinteinen georgialainen juustopiiras, josta on lukuisia eri versioita. Hatsapuria syödään usein alkupalana tai pikaruokana. Se on georgialainen vastine pizzalle ja muistuttaa calzonen tyylistä umpipizzaa. Adžaruli-hatsapuri on päällystetty kananmunalla.

4 annosta

Valmistusohje

4 dl vettä
0,5 pkt tuorehiivaa
1 tl suolaa
9–11 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
Täyte:
200 g fetaa
150 g mozzarellaraastetta
200 g sileää raejuustoa (esim. Keso)
1 kananmuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 ruukku persiljaa hienonnettuna
1/2 -1 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi:
4 kananmunaa
öljyä paistamiseen

  1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Sekoita joukkoon suola, puolet jauhoista ja öljy. Vaivaa loput jauhoista taikinaan vähän kerrallaan, kunnes saat aikaan pizzataikinaa muistuttavan
    pehmeän, ei liian löysän taikinan. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia. Peitä taikina liinalla tai kelmulla ja anna kohota 1,5 tuntia.
  2. Tee juustotäyte. Murustele feta kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste, raejuusto, kananmuna, hienonnetut valkosipuli ja persilja. Sekoita tasaiseksi. Mausta mustapippurilla.
  3. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele palloiksi. Kauli taikinapallot noin 20 cm:n pituisiksi soikeiksi pohjiksi jauhoja apuna
    käyttäen. Nosta pohjat leivinpaperinpäälle pellille (tarvittaessa kahdelle pellille). Pyöritä pohjien pitkät reunat molemmin puolin hiukan rullalle, venytä päistä ja nipistä päät hyvin
    kiinni, jotta saat aikaan veneen mallisen pohjan. Jaa täyte pohjille ja levitä tasaiseksi.
  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  5. Nosta pelti uunista ja tee varovasti lusikalla pieni kuoppa kuhunkin täytteeseen. Valuta kananmuna kuoppaan. Valkuaista valuu myös piirakoiden reunoille ja pellille, mutta se ei haittaa. Paista piirakoita vielä noin 5 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Tarjoa lämpimänä.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
2.03 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 803 kcal/annos
  • Rasva 27.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.7 g
  • Proteiini 41.3 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 95.3 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 1414.6 mg
  • Kalsium 529.4 mg
  • Rauta 6.5 mg
  • C-vitamiini 1.9 mg