Adzika eli tulinen tomaattikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/GEORGIA_koti_ja_keittiotiimi_Khinkali_H.jpg
Adzika eli tulinen tomaattikastike
Tulinen georgialainen tomaattikastike. Yleiskastike, jota käytetään maustamiseen tai muiden ruokien raaka-aineena. Sanotaan, että ilman tätä kastiketta ei Georgiassa tule toimeen.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Vegaaninen
Valmistusohje
4 tomaattia kaltattuna tai 1 tlk säilöttyjä tomaatteja
puolikas punainen paprika pilkottuna
1–2 punaista chiliä hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä
1 tl korianterin siemeniä tai 0,5 tl jauhettua korianteria
puolikas ruukku tuoretta korianteria
1 tl suolaa
- Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
- Anna maustua kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Laita purkkiin tai pulloon ja säilytä jääkaapissa
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.43 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 43 kcal/annos
- Rasva 0.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 1.4 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 6.8 g
- Sokerit 5.7 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 586.9 mg
- Kalsium 18.6 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 82.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlkorianteri (mauste)
-
0.5 kplPaprika, punainen
-
14 gValkosipuli
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 varttaKorianterin lehdet
-
2 kplChili, vihreä, tuore
-
4 kplTomaatti