Adzika eli tulinen tomaattikastike

Tulinen georgialainen tomaattikastike. Yleiskastike, jota käytetään maustamiseen tai muiden ruokien raaka-aineena. Sanotaan, että ilman tätä kastiketta ei Georgiassa tule toimeen.

G
4 annosta

Valmistusohje

4 tomaattia kaltattuna tai 1 tlk säilöttyjä tomaatteja
puolikas punainen paprika pilkottuna
1–2 punaista chiliä hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä
1 tl korianterin siemeniä tai 0,5 tl jauhettua korianteria
puolikas ruukku tuoretta korianteria
1 tl suolaa

  1. Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
  2. Anna maustua kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Laita purkkiin tai pulloon ja säilytä jääkaapissa

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.43 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 43 kcal/annos
  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 6.8 g
  • Sokerit 5.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 586.9 mg
  • Kalsium 18.6 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 82.9 mg