Adzika eli tulinen tomaattikastike

Tulinen georgialainen tomaattikastike. Yleiskastike, jota käytetään maustamiseen tai muiden ruokien raaka-aineena. Sanotaan, että ilman tätä kastiketta ei Georgiassa tule toimeen.

G
4 annosta

Valmistusohje

4 tomaattia kaltattuna tai 1 tlk säilöttyjä tomaatteja
puolikas punainen paprika pilkottuna
1–2 punaista chiliä hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä
1 tl korianterin siemeniä tai 0,5 tl jauhettua korianteria
puolikas ruukku tuoretta korianteria
1 tl suolaa

  1. Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
  2. Anna maustua kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Laita purkkiin tai pulloon ja säilytä jääkaapissa

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki / annos

iilijalanjälki / annos
0.43 kg CO2 ekv

Ravintosisältö / annos

  • Energia 43 kcal
  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 1.4 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 6.8 g
  • Sokerit 5.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 586.9 mg
  • Kalsium 18.6 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 82.9 mg