Ahven-lehtikaalisalaatti

Jäähtyvässä liemessä kypsyvä kala sopii hyvin salaattiin. Lehtikaalin hiukan karvas maku taittuu, kun siihen sekoitetaan kastike reippaasti hieromalla.

G
4 annosta

Valmistusohje

500 g ahvenfileitä


Liemi
1 pieni sipuli
1 pieni porkkana
6 dl vettä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 tl valkopippureita
1 laakerinlehti


Lisäksi
1 tl rypsiöljyä


Salaatti
100 g lehtikaalia
puolikas kurkku
200 g kirsikkatomaatteja
0,5 dl parmesaanijuustoa lastuina


Salaatinkastike
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
0,25 tl suolaa
0,25 tl mustapippuria

  1. Aloita valmistamalla liemi. Kuori ja lohko sipuli. Pese porkkana ja kuori tarvittaessa. Pilko reiluiksi paloiksi. Siirrä sipuli ja porkkana kattilaan ja lisää kaikki muut liemen aineet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  2. Voitele sillä välin vuoka, johon kalat juuri mahtuvat. Asettele kalat voideltuun vuokaan ja kaada kiehuvan kuuma liemi kalojen päälle. Peitä vuoka foliolla ja anna kypsyä noin 15 minuuttia.
  3. Kalan kypsyessä poista lehtikaalista paksut ruodit. Huuhtele ja kuivaa lehdet. Revi tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Pese ja kuutioi kurkku, puolita tomaatit. Jos parmesaani on palana, höylää siitä lastuja juustohöylällä.
  4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Pane lehtikaalit kulhoon ja kaada kastike päälle. Pane kertakäyttöhanskat käsiin ja hiero lehtiä reippaasti käsin, niin että kastike levittyy joka paikkaan ja lehtikaalinlehdet hiukan veltostuvat. Lisää lehtien joukkoon muut kasvikset ja juustolastut.
  5. Valuta kalat ja kuivaa tarvittaessa. Asettele kalat salaatin päälle. Tarjoa heti.
Hiilijalanjälki
1.25 kg CO2 ekv
  • Energia 213 kcal/annos
  • Rasva 10.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 23.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.1 g
  • Sokerit 4.2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 859.1 mg
  • Kalsium 201.8 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 39.6 mg

Vinkki! Voit käyttää myös kuhaa tai kirjolohta.

Testattu Marttakeittiössä