Ahvenanmaan pannukakku

Perinteinen Ahvenanmaan pannukakku valmistetaan joko manna- tai riisipuuroon. Ohjeemme herkulliset pannukakut tehdään mannasuurimoista ja tarjoillaan jäätelön tai kermavaahdon ja hillon kera.

Valmistusohje

5 dl maitoa keittämiseen
1 dl mannasuurimoita
5 dl kylmää maitoa
1-2 dl vehnäjauhoja
2-3 munaa
½ tl suolaa
½-1 dl sokeria
2 tl kardemummaa

Keitä maidosta ja mannasuurimoista puuro. Sekoita valmiin puuron joukkoon kylmä maito ja muut aineet. Kaada taikina voidellulle uunipannulle ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa haaleana jäätelön tai kermavaahdon ja hillon kera.

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus