Valmistusohje

Hernesose:
200 g (pakaste)herneitä tai 500 g herneenpalkoja
3 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
0,5 tl kuivattua minttua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Ahvenfileet:
600 g ahvenfileitä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen:
25 g voita ja 1 rkl öljyä

  1. Keitä herneet pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä kylmän veden alla. Jos käytät tuoreita herneitä, silvi herneet ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Jäähdytä herneet juoksevan kylmän veden alla ja valuta hyvin.
  2. Kaada herneet sauvasekoittimen korkeareunaiseen kulhoon. Soseuta herneet. Valuta joukkoon öljy koneen käydessä. Mausta mintulla, suolalla ja pippurilla. Voit valmistaa hernesoseen muutama tunti aiemmin ja säilyttää sen huoneenlämmössä.
  3. Kuivaa ahvenfileet ja mausta ne suolalla. Paista fileet useassa erässä voi-öljyseoksessa pannulla 2–3 minuuttia per puoli. Pyyhi pannu puhtaaksi paistokertojen välissä. Rouhi paistettujen fileiden pinnalle mustapippuria. Tarjoa hernesoseen kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 376 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 10.2 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 165 mg
  • Natrium 725.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Sokerit 2.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.8 g
  • Proteiini 28.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.7 g
  • Rasva 26.7 g
Jaa sivu