Valmistusohje

2 munakoisoa
2 tl suolaa
2 sipulia
3 isoa porkkanaa
2 paprikaa (esim. vihreä ja
keltainen)
1 vihreä chili tai jalopeno
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
tai 3–4 isoa tomaattia
4 valkosipulin kynttä
1 ruukku korianteria
puoli ruukkua persiljaa
puoli ruukkua basilikaa
öljyä paistamiseen
(sokeria, suolaa)
basilikan lehtiä

  1. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita ne lävikköön tai laakeaan astiaan ja ripottele päälle suolaa. Anna viipaleiden tekeytyä noin 30 minuuttia ja valmistele sillä aikaa muut kasvikset.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Paloittele paprikat reiluksi paloiksi. Puolita tomaatit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
  3. Painele munakoisoista irronnut neste pois talouspaperilla. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja paista munakoisot erissä niin, että ne saavat kauttaaltaan kauniin ruskean pinnan. Siirrä paistettu erä aina sivuun odottamaan.
  4. Kuumenna öljyä isohkossa kattilassa tai padassa ja paista sipuleita ja porkkanoita keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää paprikat ja paista noin 5 minuuttia. Lisää hienonnettu chili, tomaatit ja munakoisot ja hauduta keskilämmöllä noin 40 minuuttia välillä kevyesti käännellen.
  5. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, korianterilla, persiljalla ja basilikalla ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla, viimeistele basilikan lehdillä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 97 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 78.7 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 34 mg
  • Natrium 1098.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Sokerit 7.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.4 g
  • Proteiini 2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 5.1 g